Singura companie românească certificată de
Comisia Rinului (CCNR) / WSV-FVT pentru instalare
CCNR WSV
Sistemul transponder Saab R4 AIS
Saab
Warning Acest produs a ieşit din producţie şi a fost înlocuit cu Saab R5 SOLID. Vom asigura în continuare service, mentenanţă, părţi de schimb şi servicii de instalare / reconfigurare.

Saab R4 AIS este un sistem transponder de generaţia a patra, în totală conformitate cu reglementările IMO, utilizat de un vast număr de clienţi din flote comerciale, militare şi gărzi de coastă din întreaga lume. Peste 280 de nave fluviale şi maritime româneşti sunt dotate cu sisteme Saab R4, reprezentând mai mult de 90% din totalul navelor echipate AIS.

R4 AIS este alegerea multor integratori importanţi de sisteme din industria maritimă. Fiabilitatea fără precedent provine din proiectarea în comun cu produsele aeronautice ale Saab. Soluţiile AIS de la Saab, cum ar fi staţiile de bază şi infrastructura de monitorizare, au fost alese de numeroase administraţii maritime şi operatori VTS din întreaga lume. Sistemul R4 AIS convinge prin ecranul versatil, interfaţa simplă şi capabilităţile extraordinare de interfaţare şi validare a datelor prin intermediul conexiunilor la senzori de navigaţie, radar şi sisteme ECDIS.

Saab R4 AIS

Produsele AIS de la Saab sunt proiectate special pentru a sprijini navigatorul în luarea deciziilor critice. Transponderul R4 Clasa A satisface toate cerinţele din domeniul navigaţiei asistate de AIS, dar, mai important, asigură o privire de ansamblu a traficului naval necesară ofiţerului de serviciu. La navele de mici dimensiuni, simplitatea şi versatilitatea interfeţei îi permit operatorului să efectueze cu uşurinţă toate sarcinile necesare utilizării AIS folosind numai ecranul multifuncţional. Într-un sistem complet integrat în puntea de comandă, R4 furnizează datele despre trafic oricărui sistem ECDIS sau radar, astfel îmbunătăţind în mare măsură calitatea informaţiilor prezentate. Mesajele text legate de siguranţă pot ajuta prin informarea rapidă a altor nave sau centre VTS despre situaţiile de pericol. Mai mult, transponderul R4 oferă o acoperire radio VHF fără precedent şi o rază de vizibilitate extinsă. Utilizatorii produselor Saab au furnizat feedback de ani de zile, iar aceste informaţii sunt folosite constant pentru îmbunătăţirea soluţiilor.

Fiabilitatea produsului este cel mai important criteriu în alegerea furnizorului de soluţii AIS. Se înregistrează tot mai des cazuri în care autorităţile forţează navele să rămână acostate din cauza unui transponder AIS defect, acest lucru ducând la costuri uriaşe pentru armator. Fiind conştienţi de acest fapt, Saab TransponderTech au proiectat acest produs la standardele de calitate folosite pentru sistemele aeronautice ale companiei. Rezultatul? Produse AIS care, la o exploatare corectă, depăşesc aşteptările cu privire la fiabilitate şi uşurinţă în întreţinere.

Ape interioare (Inland)
Saab R4 AIS

Sistemul transponder R4 Inland AIS oferă funcţii suplimentare pentru configurarea şi transmiterea parametrilor specifici Inland, cum ar fi starea drapelului albastru, încărcarea, pescajul cu acurateţe la centimetru, pescajul în aer, indicaţia con albastru pentru mărfuri periculoase, numărul de identificare ENI şi tipul Inland al navei.

Este posibilă trimiterea unui Timp Estimat de Sosire (ETA) spre o ecluză, un pod sau un terminal. Unitatea va afişa Timpul Recomandat de Sosire (RTA) primit ca răspuns la ETA. Pot fi afişate şi informaţiile despre nivelul apei, dacă acestea sunt emise prin reţeaua AIS de autorităţile locale.

Aplicaţii şi alte caracteristici cheie
arrow Conform IMO în totalitate
arrow Implementare completă AIS în conformitate cu specificaţiile şi recomandările relevante
arrow Ecran multifuncţional versatil
arrow Integrare cu receptor GPS diferenţial extern, girocompas, sisteme ECDIS şi radare
arrow Număr mare de interfeţe de intrare şi ieşire pentru integrare în sisteme complexe pe puntea de comandă
arrow Management al canalelor (frecvenţe regionale AIS)
arrow Acces rapid la mesaje text legate de siguranţă, standardizate sau personalizate
arrow Software ce poate fi actualizat cu noi caracteristici şi opţiuni
arrow Priză „Pilot” integrată în unitatea de afişare
arrow Opţiune „Putere de emisie 1W” pentru prelucrarea încărcăturilor periculoase
arrow Interpretare mesaje AIS Clasa B „Carrier Sense”
arrow Transmitere mesaje legate de siguranţă (SRM), dar şi mesaje text generale
Broşuri şi alte informaţii

Echipa Ultrans TM a urmat cursuri de pregătire şi autorizare pentru instalarea, punerea în funcţiune, întreţinerea şi service-ul produselor Saab TransponderTech, fiind unicii reprezentanţi ai companiei în România.

Pentru intervenţii service în garanţie sau în afara garanţiei completaţi formularul alăturat şi trimiteţi-l ori pe adresa noastă de e-mail, ori pe cea poştală. RAPORT DEFECŢIUNE

Vă rugăm să precizaţi, odată cu solicitarea instalării, localitatea în care se va afla nava, dacă doriţi o sursă stabilizată de alimentare duală (186-264V CA şi 18-36V CC) şi dacă doriţi conectarea la un sistem ECDIS existent sau la alţi senzori.


PDF File

Broşură
Saab R4 AIS

PDF File

Manual Saab
R4 AIS + Inland

Link

Site Producător