Detector UWB USAR Leader Scan
Leader

Leader Scan este un echipament USAR (căutare şi salvare urbană) pentru detectarea celor mai mici mişcări respiratorii ale victimelor conştiente sau inconştiente aflate sub dărâmături.

Leader Scan

Sistemul conţine un detector UWB (ultra wide band) extrem de sensibil, ce poate sesiza mişcări puternice până la 30 de metri. De multe ori victimele surprinse sub dărâmături pot fi inconştiente şi poziţia nu va fi identificată cu ajutorul senzorilor seismici. Avantajul Leader Scan este abilitatea de a detecta mişcarea unui deget sau chiar respiraţia până la o distanţă de 10 m prin dărâmături.

Leader Scan

Aparatul de afişare şi control va fi conectat la detectorul UWB prin tehnologie wireless sau prin fir şi va afişa tipurile de mişcare (puternică sau respiraţie), frecvenţa şi distanţa la care este detectată mişcarea. Există două moduri de operare: automat petru a scana câteva zone predefinite sau manual pentru a scana continuu o zonă definită de operator prin adâncimea minimă şi adâncimea maximă.

Leader Scan va fi utilizat ca ultimă soluţie după epuizarea metodelor clasice de căutare. Verificarea dărâmăturilor cu acest instrument ar putea fi ultima şansă de a afla despre existenţa unei victime inconştiente sau care nu poate produce alte sunete, mai ales în situaţiile în care nu există o confirmare clară a numărului de persoane dispărute.

Leader Scan

Detalii tehnice suplimentare sunt disponibile în broşura de mai jos.

Broşuri şi alte informaţii

Compania Ultrans TM este unic distribuitor al produselor Leader în România. Putem organiza sesiuni de instruire pe tema căutării şi salvării urbane alături de personal experimentat în operaţiuni USAR internaţionale.


PDF File

Catalog [EN]
Leader USAR

PDF File

Broşură [EN]
Leader Scan

Link

Site Producător