Puteţi viziona mai multe materiale video
pe canalul nostru YouTube
Cameră cu termoviziune ISG X380
Scott Safety
ISG Infrasys X380

ISG Infrasys, lider mondial în domeniul camerelor cu termoviziune pentru pompieri, a proiectat de la zero noul său produs revoluţionar X380: o cameră personală puternică şi compactă, ce oferă caracteristici şi claritate a imaginii disponibile până de curând numai la camerele de mari dimensiuni. Doar X380 poate furniza acest nivel de claritate a imaginii, la rezoluţie înaltă pe un ecran LCD generos, toate integrate într-un sistem compact.

Scott Safety este un important producător internaţional de aparate pentru protecţie respiratorie şi alte echipamente destinate situaţiilor de urgenţă. Compania a achiziţionat producătorul ISG Infrasys şi astfel a preluat experienţa acestuia de peste două decenii în cercetare, inovare, design şi dezvoltare a celor mai performanţi senzori IR destinaţi pompierilor.

Spre deosebire de cele mai multe camere cu termoviziune de pe piaţă, Scott Safety ISG X380 pune preţ pe automatizare şi nu necesită intervenţia manuală a utilizatorului pentru a ajusta imaginea sau a schimba gama de temperaturi afişată şi modul de funcţionare (interior, exterior, incendiu, căutare persoane, scanare etc.)

Servantul nu este obligat să acceseze reglaje şi meniuri de configurare în timpul intervenţiei, în schimb se poate concentra pe alte sarcini mai importante. Dispozitivul este suficient de inteligent încât să ia toate aceste decizii automat, prezentând în permanenţă o imagine utilă pentru identificarea focarului, monitorizarea arderii şi căutarea victimelor sau căilor alternative de acces.

Acest material video comparativ oferă un exemplu concret de imagine care necesită ajustare manuală, fiind evidentă diferenţa enormă de calitate dintre competitori şi X380 cu schimbare automată de gamă.

Caracteristici şi avantaje

arrow Focalizare inteligentă. Funcţia este disponibilă numai la aparatele cu termoviziune produse de Scott Safety. Cu ajutorul focalizării inteligente, pompierii pot îndrepta camera spre obiectul de interes, iar acesta va fi afişat automat la cea mai înaltă claritate. Nu este necesară rotirea butoanelor sau accesarea meniurilor; simpla îndreptare a aparatului spre un obiect va activa focalizarea inteligentă. Camera va ajusta automat gama de culori pentru reprezentarea temperaturilor în funcţie de obiectele examinate în scenă, fără intervenţie manuală suplimentară.
arrow Indicator Hot Spot / Cold Spot. Poate identifica şi urmări cel mai fierbinte punct din imaginea afişată, indiferent de mişcarea camerei, îmbunatăţind capacitatea de luare a deciziilor prin monitorizarea precisă a arderii şi indicarea rapidă a focarelor ascunse. Cold Spot este ideal pentru identificarea scurgerilor de gaze, datorită faptului că gazele vor avea în general o temperatură mai scăzută în comparaţie cu mediul înconjurător. Această funcţie, disponibilă exclusiv la camerele X380, a impresionat toţi pompierii care au avut ocazia să o testeze. Pentru operare va trebui apăsat butonul Hot Spot / Cold Spot, iar o ţintă specială va identifica pe ecran cel mai fierbinte sau rece obiect din imagine, îl va urmări şi îi va afişa numeric temperatura.
arrow Ecran LCD de mari dimensiuni. Camera dispune de un ecran LCD de 3,5” pentru a furniza în orice moment cât mai multe informaţii. Rezoluţia înaltă (100k) nu este depăşită de nicio altă cameră de termoviziune destinata stingerii incendiilor, oferind o claritate excepţională la temperaturi de peste 1000°C.
arrow Indicator laser. Îmbunătăţeşte comunicarea între membrii echipajului prin indicarea punctelor de interes.
arrow Stop cadru. Imaginea poate fi oprită prin apăsarea unui buton pentru analizarea zonelor dificile şi periculoase. Cadrul poate fi prezentat apoi altor membri ai echipajului de intervenţie, într-un loc sigur. Funcţie disponibilă numai pe modelul cu 5 butoane frontale.
arrow Înregistrare video digitală (DVR). Se pot înregistra imagini video sau statice cu ajutorul unui singur buton. În cazul modelului cu 3 butoane frontale nu există un buton dedicat DVR, dar înregistrarea video se desfăşoară permanent fără intervenţia utilizatorului, pe toată perioada funcţionării camerei. Ideal pentru materiale de instruire sau analize ulterioare.
arrow Uşoară, dimensiuni mici. Cântăreşte numai 950g şi are un volum cu 50% mai mic decât alte camere similare. Este uşor de manevrat.
arrow Încărcător autospecială. Încărcătorul pentru autospecială este compact, cu un design inteligent ce permite instalarea rapidă. Va încărca bateria din camera cu termoviziune şi, în acelaşi timp, bateria de rezervă. În condiţii normale, o baterie oferă autonomie de aproximativ 4 ore, iar încărcarea completă durează 2,5 ore. Opţional, încărcătorul poate fi dotat cu senzor de mişcare; dacă autospeciala începe sa se deplaseze şi camera nu se află la locul ei, va fi generată automat o alarmă.
ISG Infrasys X380 Charger
Configuraţii disponibile

Camerele cu termoviziune Scott Safety ISG Infrasys X380 sunt disponibile în două configuraţii: 3 şi 5 butoane. Toate caracteristicile tehnice rămân neschimbate, iar diferenţele apar la funcţiile butoanelor de control.

ISG Infrasys X380

Versiunea cu 3 butoane oferă un mod de control simplificat, înregistrare video permanentă fără intervenţia utilizatorului pe toată durata funcţionării camerei şi un preţ de achiziţie mai mic. Lipsesc funcţia stop-cadru şi posibilitatea de a salva fotografii. Acestea se pot extrage oricând din fişierele video înregistrate permanent.
În ordine, butoanele frontale au următoarele funcţii:
1. Hot/Cold Spot Tracker; 2. Pornire/oprire; 3. Zoom 2x/4x.

Versiunea cu 5 butoane beneficiază de control dedicat pentru funcţia stop-cadru şi salvarea datelor foto/video, dar nu va înregistra video în permanență, ci numai la comandă. Cele 5 butoane frontale pot deveni greu de diferenţiat în timpul intervenţiei, iar de multe ori servanţii uită să pornească manual înregistrarea video.
În ordine, butoanele frontale au următoarele funcţii:
1. Stop cadru; 2. Hot/Cold Spot Tracker; 3. Pornire/oprire; 4. Zoom 2x/4x; 5. Înregistrare foto/video.

Testată pentru durabilitate conform NFPA 1801

Camerele cu termoviziune Scott Safety ISG X380 trebuie să facă faţă unor teste extrem de dure, cum ar fi:

arrow scufundare în apă pentru 30 de minute
arrow centrifugare pentru 30 de minute
arrow opt căderi de la 2m, impact pe fiecare parte, colţ, muchie, teste realizate după 4 ore la -20°C, 24°C şi 60°C
arrow cuptor 260°C timp de 5 minute
arrow expunere la flacără 815–1150 ºC timp de 10 secunde

Exemple de înregistrări

ISG Infrasys X380 PhotoISG Infrasys X380 Photo
ISG Infrasys X380 PhotoISG Infrasys X380 Photo
ISG Infrasys X380 PhotoISG Infrasys X380 Photo
ISG Infrasys X380 PhotoISG Infrasys X380 Photo
Specificaţii detaliate

arrow Dimensiuni (Lxlxî): 130 x 115 x 225 mm
arrow Masă (incl. baterie): 950 g
arrow Material carcasă: Termoplastic
arrow Format ecran: 3,5” / 90 mm LCD
arrow Conf. impact: Cădere 2 m, orice orientare
arrow Etanşeitate: IP67, scufundare 1 m, 30 min
arrow Std. siguranţă: UL Clasa 1, Divizia 2
arrow Tehnologie baterie: Li-Ion reîncărcabilă
arrow Autonomie: 4 ore (reîncărcare: 2,5 ore)

arrow Format: 384 x 288, microbolometru fără răcire
arrow Rezoluţie afişată: 110.592 pixeli
arrow Rată actualizare scenă: 5.529.600 elem./secundă
arrow Răspuns spectral: De la 8 la 14 μm
arrow Gamă dinamică: De la -40°C la 1100°C
arrow Câmp vizual: 54° (diagonală)
arrow Reprezentare culori: Gradient în funcţie de temp.
arrow Afişare temperatură: Numerică şi bară de referinţă
arrow Zoom digital: Mărire x2 şi x4

Broşuri şi alte informaţii

Compania Ultrans TM este unic distribuitor al camerelor cu termoviziune Scott Safety în România.


PDF File

Catalog [EN]
ISG X380

PDF File

Broşură [EN]
ISG X380 3 butoane

PDF File

Broşură
ISG X380 5 butoane

Link

Site Producător


Cameră Termoviziune