Ţevi de refulare Leader
Leader
Leader Tevi Refulare

Corpul ţevilor de refulare Leader poate fi fabricat din două materiale: compozit FiberTech sau aluminiu eloxat. Mânerul de control al debitului este de dimensiuni mari, uşor de manevrat, cu un design ideal pentru tehnica de refulare a jetului prin impuls. Mecanismul de blocare este încapsulat pentru a fi păstrat în permanenţă curat şi operaţional; oferă patru poziţii deschis şi o poziţie închis.

Inelul de selecţie a debitului include un marcaj tactil pentru poziția de debit maxim. Toate marcajele text sunt gravate laser pentru a rezista la condiţiile dure de utilizare. Inelul exterior de selecţie a modului de refulare oferă trei forme ale jetului: compact pentru atac, conic îngust pentru atac şi dispersat ca perdea de protecţie. Dinţii ajutajului se pot roti (opţiune), generând o ceaţă compusă din picături mici de apă pentru a răci mai eficient gazele de ardere.

Spre deosebire de multe ţevi de refulare utilizate în prezent, cu robinet sferic, Leader a ales metoda slide valve (valvă cu dop culisant) pentru deschidere şi închidere progresivă, reducând turbulenţele apărute la deschiderile incomplete şi efectele fenomenului de lovitură de berbec.

Leader Tevi Refulare
Variante de ţevi de refulare

Ţevile de refulare Leader sunt clasificate astfel:

arrow MultiFlow (compozit sau aluminiu) - ţeavă manuală cu inel de selectare a debitului
arrow FlowMatic (compozit sau aluminiu) - ţeavă automată cu sistem de regularizare a presiunii, mod de refulare optimizat în orice situaţie, ideală pentru tehnici de refulare a jetului prin impuls
arrow MultiMatic (aluminiu) - ţeavă automată cu inel de selectare a debitului, combină patru moduri de operare: selectarea debitului, automat, implus, presiune scăzută
arrow HPMatic (compozit) - ţeavă automată uşoară, proiectată pentru operare până la 40 de bari

Leader MultiFlow (compozit sau aluminiu) Leader FlowMatic (compozit sau aluminiu) Leader MultiMatic (aluminiu) Leader HPMatic (compozit) Leader Expander (compozit) - spumă înfoiere x10, 200/400/800 l/min la 5 bari Leader Twin Action (compozit) - multifuncţional apă / spumă, 250 l/min la 6 bari
Săgeată Stânga
Săgeată Dreapta

Sunt disponibile mai multe variante cu specificaţii diferite: dimensiuni, debite, şi material de construcţie (aluminiu sau FiberTech). Vă rugăm să consultaţi broşura pentru a alege modelul potrivit în funcţie necesităţile operaţionale. Detalii despre ţevile de refulare cu spumă găsiţi în catalogul disponibil la aceasta pagină.

Materialul compozit FiberTech

Corpul ţevii de refulare poate fi fabricat, opţional, dintr-un material compozit ce oferă anumite avantaje comparativ cu materialele tradiţionale. Este alcătuit dintr-o armătură, în acest caz fibră de sticlă, şi o matrice pe post de aglomerant. Poate înlocui cu succes aliajele din metal, fiind utilizat frecvent la producerea pieselor pentru autovehicule şi în multe aplicaţii militare sau aerospaţiale.

FiberTech este bazat pe polimeri de înaltă performanţă armaţi cu fibră de sticlă, ce conferă o rigiditate excepţională şi rezistenţă foarte ridicată la deformare, agenţi chimici, impact puternic şi temperaturi extreme. FiberTech nu conduce curentul electric şi protejează servantul în timpul intervenţiei.

Avantajele materialului compozit faţă de aluminiu şi alamă:

arrow Mult mai uşor decât alama
arrow Mai uşor decât aliajele din aluminiu
arrow Similar cu aliajele din aluminiu ca rezistenţă mecanică şi durabilitate
arrow Rezistenţă superioară la coroziune în medii saline şi la utilizarea spumogenilor
arrow Similar cu aliajele din aluminiu ca rezistenţă la chimicale
arrow Rezistenţă termică: fără deformări la temperaturi înalte, spre deosebire de aluminiu
arrow Izolare termică: materialul compozit izolează operatorul de temperaturile scăzute
arrow Izolare electrică: protecţie îmbunătăţită pentru servant
Broşuri şi alte informaţii

Compania Ultrans TM este unic distribuitor al produselor Leader în România.


PDF File

Catalog [EN] Leader
Ţevi refulare

Link

Site Producător


Cold Cut MPN