Ventilatoare PPV cu debit mare
Leader

Blocurile foarte înalte, halele industriale, depozitele, aeroporturile, parcările subterane sau tunelurile de metrou au volume ce depăşesc capabilităţile ventilatoarelor PPV normale. Pentru a face faţă acestor provocări, Leader a proiectat ventilatoarele PPV cu debit mare (LFV - Large Flow Ventilators) ce pot evacua fumul şi reuşesc să combată într-un mod eficient incendiile extinse pe suprafeţe foarte mari. Fiind complet independente de sistemele fixe de protecţie împotriva incendiilor, aceste unităţi LFV au avantajul mobilităţii şi pot ventila în masă volume enorme.

Ventilatoarele cu debit mare pot fi comandate împreună cu o remorcă special proiectată sau pe o platformă pentru montare în vehicule mobile de intervenţie. Câteva exemple mai jos:

Leader PPV LFV

Ventilatoarele LFV montate din fabrică pe remorca specială pot fi poziţionate şi manevrate cu uşurinţă de o singură persoană. Combinaţia de greutate scăzută, putere şi manevrabilitate conferă acestor unităţi LFV o eficienţă de neegalat.

Intervenţii unde este necesar debitul mare de aer
Leader PPV LFV

Tunel metrou, auto, feroviar. Oferă un flux de aer dacă sistemul fix de ventilaţie este defect sau dacă se doreşte suplimentarea pentru a expulza fumul din tunel şi a interveni mai eficient.

Avioane de pasageri. Important în timpul evacuării pasagerilor. Spaţiul este alimentat rapid cu aer proaspăt şi creşte vizibilitatea prin eliminarea fumului.

Aeroporturi. Construcţia conţine multe coridoare interconectate şi este necesară o putere mărită pentru a elimina rapid fumul. Se pot proteja zonele neafectate ale aeroportului, evitând întrerupea activităţii normale.

Fabrici generatoare de fum. Sistemele fixe de evacuare a fumului pot fi insuficiente şi în unele cazuri vor duce la oprirea producţiei. Pentru a evita astfel de evenimente costisitoare, o unitate LFV mobilă şi autonomă poate fi o opţiune low-cost cu utilizare ocazională, reducând durata necesară înlăturării fumului din spaţiile industriale.

Centre comerciale. Aceste clădiri sunt alcătuite în general din spaţii mari și multe coridoare pentru magazine mici. Fumul se poate răspândi rapid în astfel de volume mari. Este importantă înlăturarea rapidă a fumului pentru a proteja clienţii, personalul şi marfa.

Clădiri foarte înalte. În cazul anumitor clădiri este necesar un ventilator de putere mare pentru a reuşi presurizarea casei scării până la ultimul etaj. Cu cât este mai înaltă clădirea, cu atât cresc şansele să existe mai multe deschideri prin care se pierde presiune.

Parcări subterane. Tubulatura specială permite unităţilor LFV să extragă fumul din parcări sau alte spaţii subterane, lucrând ca un ventilator cu presiune negativă.

Leader PPV EASY 4000 debit mare

Leader Easy 4000 este un sistem mobil de ventilare dotat cu motor BMW de 115 CP, destinat volumelor foarte mari: tuneluri, clădiri industriale, blocuri de peste 15 etaje, fabrici, depozite, parcări subterane, aeroporturi etc. Debitul impresionant de 400.000 m³/h, masa scăzută şi stabilitatea oferă o combinaţie de performanţă şi manevrabilitate ce nu poate fi egalată.

Leader PPV LFV Easy4000

Diametrul unităţii este de 1.200 mm, iar înclinarea poate fi ajustată între -10° şi +20° de la panoul de comandă. Sistemul va genera ceaţă de apă până la 40+ metri, cu sau fără aditiv, prin conectarea unui furtun care să asigure 260 l/min şi minim 5 bari. Mai multe detalii despre modul de operare în materialul video:

Easy 4000 poate fi livrat împreună cu o remorcă special adaptată de Leader, sistemul având o masă totală sub 750kg pentru a putea fi transportat de persoane cu permis de conducere categoria B. În timpul unei intervenţii, remorca va fi manevrată cu uşurinţă de o singură persoană. Dacă se alege montarea pe diverse vehicule (pick-up, camion, tanc, platformă feroviară etc.) care rămân staţionare în timpul intervenţiei, ventilatorul poate fi aşezat pe un inel de rotaţie pentru a simplifica orientarea aparatului fără a deplasa vehiculul. O alta opţiune disponibilă este ajustarea verticală hidraulică până la 600 mm sau 1200 mm.

Leader PPV LFV Easy4000
arrow Debit aer: 400.000 m³/h.
arrow Motor: BMW Flat Twin 1.170 cm3, 115 CP, 2 cilindri, 4 timpi, pornire electronică, răcire aer / ulei.
arrow Nivel Zgomot: 96 dB la 7 m.
arrow Autonomie la viteză maximă: 1 oră 40 minute, consum aproximativ 25 l/oră.
arrow Rezervor: 42 litri pentru benzină 95 fără plumb.
arrow Panou control: IP55, pornire/oprire motor, control înclinare, ajustare viteză ventilator, buton pentru oprire de urgenţă, control ajustare verticală (opţional), control de la distanţă prin cablu 13 m (opţional).
arrow Remorcă: conformitate cu standardele europene, cutie stocare 86 litri, încărcător baterie.
arrow Dimensiuni, masă: consultaţi broşura; variază în funcţie de remorcă şi sistemul hidraulic de ajustare verticală.
Leader PPV LFV Easy4000 Mister
Leader PPV EASY 2000 debit mare

Leader Easy 2000 asigură un debit de aer de 150.000 m³/h şi este suficient pentru volume mari ca unităţi industriale, clădiri de înălţime medie, parcări subterane etc. În funcţie de particularităţile incidentului, ar putea fi folosite mai multe ventilatoare simultan pentru a optimiza fluxul de aer.

Leader PPV LFV Easy2000

Diametrul elicei este de 885 mm, iar înclinarea poate fi ajustată între -10° şi +20° de la panoul de comandă. Sistemul va genera ceaţă de apă, cu sau fără aditiv, prin conectarea unui furtun care să asigure 260 l/min şi minim 5 bari. Mai multe detalii despre modul de operare în materialul video:

Easy 2000 poate fi livrat împreună cu o remorcă simplă adaptată de Leader, sistemul având o masă totală sub 325kg pentru a putea fi transportat de persoane cu permis de conducere categoria B. O alta opţiune disponibilă este ajustarea verticală hidraulică până la 600 mm sau 1200 mm.

Leader PPV LFV Easy2000
arrow Debit aer: 150.000 m³/h.
arrow Motor: Honda GX630, 20,8 CP.
arrow Nivel Zgomot: 93,9 dB la 7 m.
arrow Autonomie: 3 ore 05 minute.
arrow Rezervor: 18 litri pentru benzină 95 fără plumb.
arrow Panou control: cablu 10 m, control înclinare, ajustare verticală (opţional), oprire motor, iluminare LED.
arrow Dimensiuni, masă: consultaţi broşura; variază în funcţie de remorcă şi sistemul hidraulic de ajustare verticală.
Accesorii pentru ventilatoare LFV

Având în vedere faptul că dimensiunile remorcii sau vehiculului nu vor facilita pătrunderea în anumite spaţii închise, ventilatorul permite ataşarea de tubulaturi rezistente la sfâşiere pentru a direcţiona aerul. Sunt disponibile lungimi de 12 m pentru Easy 4000 şi 5 m pentru Easy 2000.

Leader LFV

La intervenţiile unde este necesară extragerea fumului, un alt tip de tubulatură va transforma ventilatorul din PPV în NPV (ventilaţie cu presiune negativă). Pot fi conectate până la 6 tuburi a 6 m fiecare pentru o lungime totală de maximum 36 m. Disponibil numai pentru Easy 4000.

Leader LFV

Broşuri şi alte informaţii

Compania Ultrans TM este unic distribuitor al produselor Leader în România. Putem organiza sesiuni de instruire pe tema ventilaţiei cu presiune pozitivă alături de personal experimentat în tactici PPV defensive, ofensive şi combinate. De asemenea, sunt disponibile gratuit materiale de curs digitale la această pagină.


PDF File

Catalog Leader [EN]
Ventilatoare PPV

PDF File

Broşură [EN]
Leader LFV Easy 4000

PDF File

Broşură [EN]
Leader LFV Easy 2000

Link

Site Producător


PPV