Ventilatoare cu presiune pozitivă
Leader

Ventilatoarele cu presiune pozitivă sunt utilizate la intervenţii de stingere a incendiilor interioare pentru a creşte presiunea şi a controla fumul. Efectele sunt evidente şi apar imediat: vizibilitatea creşte, temperatura şi toxicitatea scad, este controlată mişcarea fumului şi se reduce riscul accidentării. Aceste efecte sunt benefice atât pentru pompieri, cât si pentru victimele blocate în zona incidentului.

Vă invităm să citiţi detalii despre tacticile PPV defensive, ofensive şi combinate. Împreună cu sistemele Cobra şi camerele cu termoviziune, ventilatoarele PPV sunt parte integrantă a tacticii de stingere cu hidroperforare.

Leader PPV

Sunt disponibile mai multe dimensiuni de ventilatoare, adaptate diverselor tipuri de intervenţii, iar elicea poate fi acţionată de motoare termice, hidraulice (apă) şi electrice alimentate de generatoare sau baterii proprii.

Utilitatea poate fi extinsă cu ajutorul unor accesorii, astfel ventilatoarele devin capabile să pulverizeze ceaţă de apă, să inunde cu spumă sau să extragă fumul (presiune negativă).

Pentru detalii tehnice complete despre gama de produse PPV vă rugăm să consultaţi catalogul Leader de mai jos. În continuare vom insista pe cel mai echilibrat model cu motor termic şi un exemplu de ventilator electric certificat ATEX, iar informaţii suplimentare despre ventilatoarele LFV (debit mare) găsiţi în pagina dedicată.

Leader PPV
Leader PPV MT240 Neo - motor termic
Leader PPV MT240 Neo

MT240 Neo este un nou tip de ventilator cu presiune pozitivă, cu un debit de aer suficient pentru majoritatea intervenţiilor de stingere a incendiilor. Elicea este acţionată de un puternic motor termic ce oferă o autonomie de cel puţin 90 de minute.

Dimensiunile compacte îl fac potrivit pentru dotarea oricărui tip de autospecială, de la cele de primă intervenţie până la cele de mare capacitate.

arrow Înclinare automată la 10°: ridicarea mânerului va înclina ventilatorul automat în poziţia optimă.
arrow Poziţionare la 0,9 – 6 m: unitatea este la fel de eficientă şi de la 0,9 m, şi de la 6 m de deschidere, oferind mai mult spaţiu de manevră şi mai puţin zgomot în clădire.
arrow Stabil şi uşor de manevrat: datorită roţilor mari din spate este uşor de manevrat inclusiv pe teren accidentat.
arrow Ajustare precisă a înclinării: între -10° şi +20°, cu indicator, pentru a optimiza direcţia fluxului de aer spre o intrare înălţată sau spre beci.
arrow Rezistenţă: Elice 40 cm ranforsată, cadru de protecţie cu înveliş epoxidic, carcasă monobloc cu două straturi din polietilenă de înaltă densitate, grilă din material compozit.
arrow Debit aer: 56.150 m³/h.
arrow Motor: 5,5 CP HONDA GX 200 – 4 timpi.
arrow Nivel Zgomot: 90,5 dB la 3m.
arrow Autonomie la viteză maximă: 1h 30
arrow Dimensiuni (cm): 55 x 55 x 49.
arrow Masă: 42 kg.
arrow Husă depozitare
Leader PPV MT240 Neo
Leader PPV ESX230 ATEX - motor electric

Pentru a îndeplini cerinţele stricte de operare în medii periculoase şi a oferi o soluţie mobilă de ventilare, Leader a proiectat ventilatorul ESX230 în conformitate cu directiva ATEX 94/9/EC şi standardul EN 14986-2007. Directiva se referă la echipamentele electrice şi mecanice destinate uzului în atmosfere potenţial explozive şi se aplică în cadrul Uniunii Europene. Aparatul este certificat ATEX ca întreg, nu numai motorul sau anumite compomente.

arrow Înclinare automată la 10°: ridicarea mânerului va înclina ventilatorul automat în poziţia optimă.
arrow Poziţionare la 0,9 – 6 m: unitatea este la fel de eficientă şi de la 0,9 m, şi de la 6 m de deschidere, oferind mai mult spaţiu de manevră şi mai puţin zgomot în clădire.
arrow Stabil şi uşor de manevrat: datorită roţilor mari din spate este uşor de manevrat inclusiv pe teren accidentat.
arrow Ajustare precisă a înclinării: între -10° şi +20°, pentru a optimiza direcţia fluxului de aer spre o intrare înălţată sau spre beci.
arrow Rezistenţă: Elice 40 cm ranforsată, cadru de protecţie cu înveliş epoxidic, carcasă cu două straturi din aluminiu şi termoplastic ABS, grilă din metal.
arrow Debit aer: maxim 36.000 m³/h.
arrow Motor: 1.85 kW / IP65.
arrow Nivel Zgomot: 83,6 dB la 3m.
arrow Alimentare: trifazic 230/400V - 50/60Hz
arrow Dimensiuni (cm): 55 x 55 x 49.
arrow Masă: 57 kg.
arrow Generare ceaţă de apă: sistem integrat.
arrow Certificare ATEX: II 2 GD II B T4 / T135°C, LCIE 12 ATEX 3043 X
Leader PPV ES230 ATEX
Accesorii pentru ventilatoare

Generator ceaţă de apă. Facilitează o răcire mai rapidă şi eficientă. Debit 16 l/min la 7 bari.

Leader PPV

Adaptor pentru inundare cu spumă. Ventilatorul este convertit într-un generator de spumă de înată înfoiere (400-800). Funcţionează cu un amestecător de linie de 200 l/min.


V-box. Cu ajutorul tubulaturii, anumite ventilatoare electrice oferă posibilitatea de a introduce aer sau a extrage fumul, în funcţie de orientare. Se pot conecta mai multe tuburi de 5 metri pentru a ajunge la lungimile necesare în timpul intervenţiei. Este un accesoriu compact şi uşor de transportat, util în anumite spaţii închise sau compartimentate. Exemplu punere în funcţiune în acest material video.

Leader PPV
Broşuri şi alte informaţii

Compania Ultrans TM este unic distribuitor al produselor Leader în România. Putem organiza sesiuni de instruire pe tema ventilaţiei cu presiune pozitivă alături de personal experimentat în tactici PPV defensive, ofensive şi combinate. De asemenea, sunt disponibile gratuit materiale de curs digitale la această pagină.


PDF File

Catalog Leader [EN]
Ventilatoare PPV

PDF File

Broşură [EN]
Leader MT240 Neo

Link

Site Producător


PPV