Unelte Nupla - coadă fibră de sticlă (PAFS)
Nupla

Nupla este o companie specializată în producerea şi distribuirea de unelte dedicate industriei şi intervenţiilor în situaţii de urgenţă. Aceste produse facilitează îndeplinirea sarcinilor cât mai eficient şi ergonomic, cu riscuri reduse pentru personal.

Nupla

Nuplaglas Fibreglass este o tehnologie revoluţionară pentru uneltele de intervenţie destinate brigăzilor de pompieri. Coada uneltei este indestructibilă la utilizarea normală, fabricată din poliester armat cu fibră de sticlă (PAFS) obţinut în urma unui procedeu patentat de pultruziune structurală TCP (Tension-Continuous-Parallel), ce presupune impregnarea continuă a milioane de fibre paralele cu răşină duroplastică şi conducerea acestora sub tensiune într-o matriţă încălzită cu microunde.

Produsele rezultate au o rezistentă foarte ridicată la flacără, apă şi deteriorare UV, nu sunt afectate de temperaturi negative, tăieturi, lovituri, umezeală şi majoritatea chimicalelor industriale, nu conduc curentul electric şi nu produc aşchii, oferind o durată de viaţă ce poate depăşi 20 de ani. Practic, uneltele Nupla combină avantajele cozilor din lemn şi din oţel, dar elimină dezavantajele acestora.

Pe lângă sculele de mână normale, ca topoarele, răngile Halligan şi cleştii de tăiat bolţuri, au fost dezvoltate şi alte instrumente specifice folosind aceeaşi fibră de sticlă Nuplaglas TCP, dar cu un interior de plastic în formă de fagure. Căngile, cârligele de demolare, bătătoarele de foc şi alte unelte devin astfel mult mai uşoare, păstrând o rezistenţă comparabilă cu oţelul.

Sistemul modular Nupole pentru extindere

Dezvoltarea continuă a produselor cu ajutorul brigăzilor de pompieri din întreaga lume a dus la apariţia sistemului Nupole: aceleaşi unelte puternice, sigure, durabile şi ergonomice, disponibile în lungimi standard de 900 mm - 2000 mm, acum pot fi extinse rapid cu ajutorul unor elemente suplimentare de 900 mm – 3600 mm. Sistemul Nupole simplifică stocarea uneltelor în autospeciale de mici dimensiuni, permiţând utilizarea ca instrument lung doar atunci când este nevoie.

Nupla Nupole

Piesele Nupole asigură o montare rapidă şi pot fi interschimbate pentru a se adapta cu uşurinţă la tipul intervenţiei. Extensiile ataşabile vor mări raza de acţiune a uneltelor, iar sistemul modular reduce greutatea, creşte portabilitatea şi permite descompunerea pentru stocare în compartimente compacte ale autospecialei. Sistemul Nupole reduce investiţiile necesare pentru un set complet de unelte extensibile şi scade numărul de piese din inventar.

Unealta extensibilă, coada-extensie şi coada-terminaţie sunt prevăzute cu îmbinări care permit asamblarea şi dezasamblarea rapidă. În funcţie de intervenţie, instrumentul poate căpăta lungimea potrivită prin utilizarea uneia sau mai multor extensii centrale de dimensiuni diferite. Legăturile robuste dintre piese sunt construite din aluminiu utilizat în industria aeronautică şi sunt dotate cu butoane de detaşare rapidă.

Combinaţii posibile pentru uneltele extensibile Nupole:

arrow Cap unealtă (900 mm) + coadă terminaţie (900 - 2000 mm)
arrow Cap unealtă (900 mm) + coadă extensie (900 - 3600 mm) + coadă terminaţie (900 - 2000 mm)
arrow Cap unealtă (900 mm) + coada extensie (900 - 3600 mm) + coadă extensie + … + coadă terminaţie (900 - 2000 mm)
Imagini cu unelte Nupla destinate pompierilor
Toporaş Nupla - fibră de sticlă Topor târnăcop Nupla - fibră de sticlă Rangă Halligan Nupla - fibră de sticlă Cange extensibilă Nupole şi coadă terminaţie Nupla - fibră de sticlă Greblă incendiu şi bătător foc Nupla - fibră de sticlă Cleşte tăiere bolţuri Nupla - fibră de sticlă Greblă vegetaţie Nupla - fibră de sticlă Lopată dreaptă / rotundă Nupla - fibră de sticlă Topor târnăcop US Nupla - fibră de sticlă Cange acoperiş Nupla cu mâner drept - fibră de sticlă Toporaş camper Nupla - fibră de sticlă
Săgeată Stânga
Săgeată Dreapta
Teste de rezistenţă

O comparaţie a rezistenţei cozilor Nupla PAFS obţinute prin pultruziune structurală TCP, alături de cozi din lemn şi alte unelte ieftine din fibră de sticlă.

Accesând această pagină puteţi viziona un test mai puţin convenţional în care doi pompieri încearcă să rupă o rangă Nupla Halligan din fibră de sticlă TCP.

Catalog unelte Nupla pentru situaţii de urgenţă

Broşuri şi alte informaţii

Pe lângă uneltele prezentate pe această pagină şi în catalog, pot fi solicitate şi alte produse PAFS de pe site-ul producătorului.

PDF File

Catalog Nupla
unelte fibră de sticlă

Link

Site Producător